Predstave MOJCA IN KALIČOPKO

Glasbeno animacijske predstave MOJCA IN KALIČOPKO

Lik Kaličopka je med otroki znan in priljubljen. Nekateri se ga še spominjate iz rednih televizijskih oddaj, prav gotovo pa ga niso pozabili tisti, ki sta jih skupaj z Mojco obiskala s številnimi predstavami in nastopi širom Slovenije. Glasbeno animacijske predstave z odlično avtorsko glasbo, pestrimi dialogi in predvsem pristno komunikacijo s publiko so zagotovilo, da bodo otroci z njih odšli zadovoljni in bogatejši za marsikateri nasvet…

Kaličopko

Mojca (Mojca Pavlič Drnovšek) in Kaličopko (Bojan Pretnar) na svoj način prikažeta prigode in nezgode otrok iz vsakdanjega življenja prek pestrega, zabavnega dialoga ter odlične avtorske glasbe. V program predstave so vključeni glasbeno didaktični elementi (vaje za ritem, reproduciranje melodije, dinamika, itd.).

Podkategorije

 • Predstava TIKA TAKA

  Glasbeno animacijska predstava TIKA TAKA

  tikataka5Kaličopko smrči v svoji hišici. Mojca in otroci ga s klicanjem ne morejo prebuditi. Pokličejo uro Tiko Tako in ji v pesmici (Tika Taka) pomagajo tika takati ter tako s skupnimi močmi prebudijo zaspanca. Kaličopko zeha na ves kljunček in otroci ga hitro naučijo, kako je potrebno dati roko pred usta. Potem skupaj telovadijo ob pesmici Tralaj laj lero. Kaličopko postane lačen. Mojca in otroci pripravijo presenečenje - Pa pa palačinke. Razgiban in sit Kaličopko bi se rad igral lutkovno predstavo. Otroke povabi, da igrajo lutke na palici in tako pomagajo osamljeni Želvi na kmetiji spoznati prijatelje. Kako lepo je graditi prijateljstvo (Prijateljska) zapojeta Mojca in Kaličopko skupaj s publiko. Seveda tudi tokrat ne sme manjkati Kaličopkova najljubša pesmica Ole Majole.

 • Predstava ČOPKOMETER

  Glasbeno animacijska predstava ČOPKOMETER

  meter2

  Kaličopka ni v hišici, Mojca ga išče vsepovsod, otroci (publika) ga kličejo. Nič! Opazijo le meter, ki raste iz hišice, Mojca pa zapoje pesmico o tem nenavadnem metru (čopkometer). Nato se prikaže še Kaličopko, ki meri svojo višino. "Koliko sem velik?" vpraša Kaličopko. Nasprotje od veliko je… majhno. Kaj pa visoko in nizko (Pipi in Popo)? Pa hitro in počasi (Miška in medved)? Naglas in potiho in še in še nasprotij se prepleta skozi zabavno glasbeno-animacijsko in didaktično predstavo. Otroci v njej aktivno sodelujejo, rešujejo zanke in uganke in se učijo.

 • Predstava ZIMA JE PRIMA

  SnežakGlasbeno animacijska predstava ZIMA JE PRIMA


  Kaličopko komaj čaka, da bo zapadlo veliko snega. Dobil je namreč nove sani in zelo rad bi se sankal. Vendar snega še ni. Kaličopko skupaj z otroki zapoje pesem Babici Zimi in prosi še Mojco za pomoč. Juhuhu! Čez nebo prijadra sivi oblak. Snega je toliko, da Mojca in Kaličopko naredita snežaka, rešita premraženega ptička in postavita ptičjo hišico. Zima je pa res PRIMA!

  Predstava se lahko kombinira tudi s prihodom veselih decembrskih mož Miklavža, Božička ali Dedka Mraza.