Predstave MOJCA IN KALIČOPKO

Glasbeno animacijske predstave MOJCA IN KALIČOPKO

Lik Kaličopka je med otroki znan in priljubljen. Nekateri se ga še spominjate iz rednih televizijskih oddaj, prav gotovo pa ga niso pozabili tisti, ki sta jih skupaj z Mojco obiskala s številnimi predstavami in nastopi širom Slovenije. Glasbeno animacijske predstave z odlično avtorsko glasbo, pestrimi dialogi in predvsem pristno komunikacijo s publiko so zagotovilo, da bodo otroci z njih odšli zadovoljni in bogatejši za marsikateri nasvet…

Kaličopko

Mojca (Mojca Pavlič Drnovšek) in Kaličopko (Bojan Pretnar) na svoj način prikažeta prigode in nezgode otrok iz vsakdanjega življenja prek pestrega, zabavnega dialoga ter odlične avtorske glasbe. V program predstave so vključeni glasbeno didaktični elementi (vaje za ritem, reproduciranje melodije, dinamika, itd.).

Podkategorije

 • Predstava TIKA TAKA

  Glasbeno animacijska predstava TIKA TAKA

  tikataka5Kaličopko smrči v svoji hišici. Mojca in otroci ga s klicanjem ne morejo prebuditi. Pokličejo uro Tiko Tako in ji v pesmici (Tika Taka) pomagajo tika takati ter tako s skupnimi močmi prebudijo zaspanca. Kaličopko zeha na ves kljunček in otroci ga hitro naučijo, kako je potrebno dati roko pred usta. Potem skupaj telovadijo ob pesmici Tralaj laj lero. Kaličopko postane lačen. Mojca in otroci pripravijo presenečenje - Pa pa palačinke. Razgiban in sit Kaličopko bi se rad igral lutkovno predstavo. Otroke povabi, da igrajo lutke na palici in tako pomagajo osamljeni Želvi na kmetiji spoznati prijatelje. Kako lepo je graditi prijateljstvo (Prijateljska) zapojeta Mojca in Kaličopko skupaj s publiko. Seveda tudi tokrat ne sme manjkati Kaličopkova najljubša pesmica Ole Majole.

 • Predstava ČOPKOMETER

  Glasbeno animacijska predstava ČOPKOMETER

  meter2

  Kaličopka ni v hišici, Mojca ga išče vsepovsod, otroci (publika) ga kličejo. Nič! Opazijo le meter, ki raste iz hišice, Mojca pa zapoje pesmico o tem nenavadnem metru (čopkometer). Nato se prikaže še Kaličopko, ki meri svojo višino. "Koliko sem velik?" vpraša Kaličopko. Nasprotje od veliko je… majhno. Kaj pa visoko in nizko (Pipi in Popo)? Pa hitro in počasi (Miška in medved)? Naglas in potiho in še in še nasprotij se prepleta skozi zabavno glasbeno-animacijsko in didaktično predstavo. Otroci v njej aktivno sodelujejo, rešujejo zanke in uganke in se učijo.

 • Predstava ZIMA JE PRIMA

  ZimaGlasbeno animacijska predstava ZIMA JE PRIMA

  Mojca povabi otroke v deželo Baja Baja, kjer je doma Kaličopko. Odpotujejo z vlakom, ki mu je potrebno pomagati čuhapuhati, vrteti kolesa in piskati. Kaličopka presenetijo in razvedrijo z njegovo najljubšo pesmico Ole Majole, saj žalostno pove, da je pospravil svojo hišico in spekel piškote za dedka Mraza, a njega še nikjer. Mogoče zato, razmišlja, ker v deželi Baja Baja še ni snega. Mojca in otroci pričarajo sneg, postavijo sneženega moža in okrasijo Kaličopkovo hišico z lučkami. Zapojejo pesem Siva kučma in želja se izpolni: dedek Mraz jih prav zares obišče.

  Scena, tekst, besedila in izvedba: Mojca Pavlič Drnovšek in Bojan Pretnar, Kaličopkovo gledališče.

  Glasba, aranžmaji: Igor Potočnik, Jani Lipičnik.

  Čas trajanja: 45 min

  Zanimivost: Mojca in Kaličopko praznujeta 30 let delovanja. 23. 12. 1993 sta prvič nastopila na Glavnem trgu v Novem mestu. Njun zadnji nastop pa bo 23. 12. 2023 ob 10. uri v Prešernovem gledališču. Kaličopko se namreč poslavlja od odrov in zapira vrata svoje pravljične dežele Baja Baja. Hvala Kaličopko za vsa ta leta veselih dogodivščin! Čiv buc bav!

 • Predstava KALIČOPKO POTUJE

  Glasbeno animacijska predstava KALIČOPKO POTUJE

   

  Copko in MOjcaMojca je nekoč obiskala pravljično deželo Baja Baja in tam spoznala Kaličopka. Takoj sta postala nerazdružljiva prijatelja. Skupaj sta odpotovala v Indijansko deželo in domov prinesla Ole Majole. Potovanja so Kaličopku postala zelo všeč, zato je skupaj z Mojco odšel tudi v zanimivo deželo z imenom Pa pa palačinke in na Kostanjev piknik, pa še v deželo Čopkometer, kjer sta oba z Mojco ugotovila, da je Kaličopko že precej zrastel.

  Vabljeni na prav posebno unikatno časovno potovanje skozi 30 let delovanja Mojce in Kaličopka. V eni predstavi tri različne lutke Kaličopko, iz različnih obdobij njegovega odraščanja.

  Predstavo v avli SiTi Teatra spremlja tudi razstava Kaličopkovih plakatov, kaset, zgoščenk, knjige, letakov, plišastih Kaličopkov, nekaj ohranjenih izdelkov otrok, ki so jih ustvarjali za Kaličopka in video projekcija izsekov iz Kaličopkove TV oddaje na Kanalu A ter fotografij.

  Dobrodošli!

  Kaličopkov pozdrav: Čiv buc bav!

  Starost: od 2+

  Dolžina predstave: 40 min

  Razstava: eno uro pred in po predstavi

  Ideja, scenarij, izvedba: Kaličopkovo gledališče v sodelovanju z LG Tri in SiTi Teatrom

  Igrajo: Bojan Pretnar, Mojca Pavlič Drnovšek, Ksenija Ponikvar

  TORTA